Rosa ‘The Fairy’ – Miniatuurroos

Rosa ‘The Fairy’

Rosa ‘The Fairy’ of miniatuurroos is een laag blijvend rozenstruikje, wat goed als bodembedekker gebruikt kan worden, maar ook mooi staat in potten en in de border als groepsbeplanting.

De roos is goed winterhard en bladverliezend. Het is een zeer langbloeiende plant, tot laat in het jaar. Pas bij de eerste nachtvorst komt er een einde aan de bloemenpracht.

Standplaats Rosa ‘The Fairy’

De plant staat graag op een zonnige plek, maar kan ook in halfschaduw. De roos doet het goed op allerlei grondsoorten, van arme grond tot kleigrond, zolang de grond maar niet te nat is.

In de border is het leuk om de roos in groepen te planten, je zet er dan 4 à 5 per vierkante meter.  Ze zullen een flink stuk van de grond bedekken met hun fijne takjes. Rosa ‘The Fairy’ is ook op stam verkrijgbaar.

Bloei

De roos bloeit van juni tot en met de eerste nachtvorst. Deze roos heeft kleine gevulde lichtroze bloemen, die in trossen aan de struik zitten. Door de uitgebloeide roosjes eruit te knippen bevorder je het doorbloeien.

Het blad

Rosa ‘The Fairy’ heeft kleine groene blaadjes, die glanzen. Later in het jaar worden de blaadjes geel van kleur.

Snoeien Rosa ‘The Fairy’

Deze roos kan in het voorjaar gesnoeid worden. Kort de takjes met 1/3 in. Dit bevorderd de bloei later in het jaar.

Mijn ervaring

Rosa ‘The Fairy’ is een erg gemakkelijk rozenstruikje. Hij bloeit langdurig en met veel bloemen. Je ziet deze roos ook vaak in gemeentegrond staan. De struikjes zijn ook geschikt om schuine hellingen mee te bedekken. Het leuke is, dat ze tot zeer laat in het jaar doorbloeien.  

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier

1 reactie