Sagina subulata – Priemvetmuur

Sagina subulata

Priemvetmuur

Sagina subulata of Priemvetmuur is een zodevormend, op mos lijkend, groenblijvend plantje met een lange bloei met witte bloemen.

Deze groenblijvende plant vormt op den duur een mooi tapijtje in de tuin, wat kan dienen als vervanging van een klein stukje gras. Het is echter wel zo dat dit plantje niet veel belopen kan worden.

Sagina subulata is een bodembedekker die geschikt is om tussen stapstenen te planten, in de rotstuin, in kleine bloempotten met stenen ertussen, als bodem bedekkende plant onder struiken te plaatse en staat mooi in Oosterse tuinen.

Het plantje wordt 5 cm hoog, voor een mooi dichtgroeiend resultaat kunt u het best 9 tot 11 stuks planten.

Standplaats Sagina subulata

De plant staat graag in de zon of in halfschaduw.

De grond kan het best voedsel- en kalkarm zijn en licht vochtig, maar wel waterdoorlatend. Laat de grond in ieder geval niet uitdrogen.

Bloei en blad

Sagina subulata is een langbloeiende plant, van mei t/m augustus, met kleine stervormige witte bloemen.

De stengels zijn licht behaard. Het blad is klein en is geel groen van kleur.

Verzorging Priemvetmuur

  • Scheur de plant af en toe om hem in goede conditie te houden.
  • Druk de plant zo nu en dan aan in de grond, dit kan simpelweg gedaan worden door erover heen te lopen.
  • Wied regelmatig ‘gewoon’ gras en onkruid weg tussen het tapijt. Als u het niet goed bijhoudt zal u snel niets meer terugzien van dit grappige plantje.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier