Sesleria nitida – Blauwgras

Sesleria nitidaSesleria nitida of Blauwgras is een mooi siergras met fijn blauwgroen blad en witte kegelvormige bloeiaren in het voorjaar. Lees hier over de standplaats, bloei, snoei en verzorging.

Algemene informatie

Siergrassen staan vooral mooi in de tuin als ze in grote hoeveelheden zijn aangeplant. In de wind waait het blad mooi heen en weer en in de winter heeft het groene blad of afgestorven loof vaak sierwaarde.

Dit siergras is goed winterhard en kan op den duur een pol vormen met een doorsnede van een meter. Het gras wordt tot 60 cm hoog.

Blauwgras staat mooi solitair of in grote groepen aangeplant. Houdt dan 5 à 7 stuks per vierkante meter aan voor een mooi bodembedekkend resultaat.

Standplaats Sesleria nitida

Het gras staat graag in de zon of halfschaduw in vrij arme en droge waterdoorlatende grond die kalkrijk is. Behalve in de border kan het gras ook worden toegepast in een pot op het terras.

Blauwgras kopen

Er zijn verschillende soorten Blauwgras te koop. Klik op onderstaande button om de plant te kopen:

Blauwgras kopen

Wanneer bloeit Sesleria nitida?

Blauwgras bloeit in april en mei met witte kegelvormige bloeiaren.

Het fijne blad is blauwgroen van kleur. Het is een groenblijvende plant, met mooi in de wind wuivend blad.

Verzorging

  • In het voorjaar kan het siergras opgeschoond worden door lelijk blad weg te knippen.
  • Vermeerderen kan d.m.v. delen van de pol plaatsvinden.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier