Silene maritima Weiskelchen – Lijmkruid

Silene maritima Weiskelchen

Lijmkruid

Silene maritima Weiskelchen of Lijmkruid is een witbloeiende plant met grijs blad, die bodembedekkend groeit en zeer geschikt is voor de rotstuin. Lees hier alles over de standplaats, bloei en verzorging van de plant.

Als u een bloeiende bodembedekker zoekt voor een droge plek, met grijs blad, dan is deze plant een goede keuze.

Het plantje wordt 10 tot 15 cm hoog en is half wintergroen en winterhard.

Plaats voor een mooi resultaat 9 stuks per vierkante meter.

Lijmkruid is een goede bodembedekker en is geschikt als randplant in de border en in de rotstuin.

Standplaats Silene maritima Weiskelchen

Deze half groenblijvende plant staat graag in de volle zon op een vrij droge warme grond, die waterdoorlatend, humus- en kalkrijk is.

Wanneer bloeit de plant?

Lijmkruid bloeit met witte kelkachtige bloemen van juni t/m augustus.

Op de bloemen komen vlinders en bijen af.

Het blad is grijs van kleur en is lancetvormig.  De plant is groenblijvend in zachte winters.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier