Sisyrinchium angustifolium Sapphire – Bieslelie

Sisyrinchium angustifolium Sapphire

Bieslelie

Sisyrinchium angustifolium Sapphire of Bieslelie is een langbloeiend en laagblijvend plantje met blauwpaarse bloemen. Lees hier over de standplaats, bloei en verzorging van de plant.

Bieslelie zie je niet veel in tuinen staan, maar de plant heeft veel moois te bieden; hij is groenblijvend en het blad is mooi grijsgroen van kleur, verder is het een lange bloeier met mooie blauwpaarse bloemen met een opvallend geel hart.

Het winterharde plantje wordt maar 20 cm hoog en is toepasbaar in de rotstuin, vooraan in de border en in potten. Plant voor een mooi resultaat in de border of rotstuin 7 stuks per vierkante meter.

Standplaats Sisyrinchium angustifolium Sapphire

Bieslelie staat graag in de zon in voedselrijke en licht vochtige, maar goed waterdoorlatende grond.

Wanneer bloeit de plant?

Deze langbloeiende plant bloeit van april t/m juni met zesbladige blauwpaarse bloemen. De bloemen hebben een geel hart.

Het grijsgroene blad is langwerpig en heeft wel wat weg van gras. Het is een groenblijvende plant tijdens de wintermaanden.

Verzorging Bieslelie

De plant heeft weinig verzorging nodig. Tijdens strenge vorst is het aan te raden de plant af te dekken.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier