Stipa tenuissima – Vedergras

Stipa tenuissima

Vedergras

Stipa tenuissima of Vedergras is een mooi siergras met fijn groen blad en geelbruine aren in de zomer. Dit siergras ziet er heerlijk aaibaar uit en wuift mooi heen en weer op de wind.
De plant komt het best tot zijn recht als hij in grote groepen wordt aangeplant. Het is geschikt voor vakbeplanting of voor de rand van een border, maar ook in een pot op het terras staat Stipa tenuissima erg mooi. Plant 7 à 9 stuks voor een mooi resultaat. Vedergras is winterhard en wordt tot 60 cm hoog.

Standplaats Stipa tenuissima

Dit siergras staat graag in zon of eventueel in halfschaduw.

De grond moet waterdoorlatend zijn. Het gras kan perioden van droogte goed verdragen.

Wanneer bloeit Vedergras?

Het siergras bloeit in juli en augustus met geelbruine aren.

Het blad is zeer fijn en smal en is groen van kleur. In de winter wordt het blad geel en dor.

Verzorging Stipa tenuissima

In het voorjaar kan het dode blad en de uitgebloeide aren gemakkelijk verwijderd worden door het af te knippen of door het met de hand doorheen te gaan. Het dode materiaal laat zich met de hand gemakkelijk verwijderen.

Delen kan plaatsvinden door de plant te delen en beide delen afzonderlijk uit te planten. Doe dit in het voorjaar en geef na het opnieuw planten voldoende water. 

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier

2 reacties