Stokesia laevis Mels Blue – Korenbloemaster

Stokesia laevis Mels Blue

Korenbloemaster

Stokesia laevis Mels Blue of Korenbloemaster is een langbloeiende plant met grote lilablauwe bloemen. Lees hier alles over de verzorging, standplaats en bloei.

De naam zegt het al, Korenbloemaster heeft bloemen die erg op die van de Korenbloem lijken. Deze plant maakt zeer veel mooie grote bloemen tegelijk en is een sieraad in iedere border. De in zachte winters half groenblijvende plant is redelijk winterhard en kan wel wat bescherming tegen vorst gebruiken en staat graag op een beschutte plek.

Deze langbloeiende plant wordt ongeveer 0,5 m hoog en heeft een opgaande groei. Plant voor een mooi opvallend resultaat in de border 9 `a 11 stuks per vierkante meter. De plant is zeer aantrekkelijk voor vlinders en bijen.

Standplaats Stokesia laevis Mels Blue

Deze lang- en rijkbloeiende plant staat graag op een warme plek in de zon en uit harde koude wind.

De grond kan het best waterdoorlatend, kalk- en humusrijk zijn. Laat de grond in de zomer niet teveel uitdrogen.

Wanneer bloeit Korenbloemaster?

De plant bloeit in juli, augustus en september met grote lilablauwe bloemen. De bloemen trekken vlinders, bijen en hommels en zijn goed te gebruiken als snijbloem.

Het blad is langwerpig en is groen van kleur. In de winter behoudt Korenbloemaster zijn blad.

Verzorging

  • Vermeerderen kan d.m.v. scheuren van de plant gebeuren.
  • Bescherm de plant tegen vorst door de grond af te dekken met blad.
  • Geef in de zomer bij langdurige droogte water.

 

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier