Strobilanthes Anisophyllus Brunetthy – Trompetkruid

Strobilanthes Anisophyllus Brunetthy

Trompetkruid

Strobilanthes Anisophyllus Brunetthy of Trompetkruid is een prachtige sierheester met opvallend paars bruin blad en roze bloemen in het voorjaar, die mooi tegen het blad afsteken.

Deze bloeiende heester kan tot 1,5 m hoog worden en is matig winterhard. De heester is geschikt voor de border en als kuipplant en heeft vorstbescherming nodig. Staat de heester in een kuip, plaats deze in de winter dan binnen op een lichte koele plek.

Standplaats Strobilanthes Anisophyllus Brunetthy

De voorkeur gaat uit naar een beschutte plek in zon of halfschaduw.

De grond kan het best licht vochtig zijn, maar wel goed waterdoorlatend en voedselrijk.

Wanneer bloeit de heester?

Trompetkruid bloeit in april, mei en juni met wit/roze bloemen en is dus zeker een langbloeiende plant. De roze bloemen steken prachtig af tegen het paarse blad.Het blad is lancetvormig en is paarsbruin gekleurd. Trompetkruid is een groenblijvende plant.

Verzorging Strobilanthes Anisophyllus Brunetthy

  • Snoei kan na de bloei plaatsvinden
  • Bemest de plant regelmatig
  • Vorstbescherming is noodzakelijk. Staat de plant in een kuip, zet deze dan in de winter binnen op een lichte koele plek. Staat de heester in de border dek dan de grond rondom de heester af met droog blad, stro o.i.d. Zorg voor een beschutte standplaats. Eventueel kan de heester in zijn geheel worden afgedekt.

Vermeerderen van Trompetkruid

Vermeerderen kan d.m.v. het nemen van voorjaarsstekken. Neem stekken van ongeveer 10 cm en verwijder de meeste bladeren aan de onderzijde van de stek om te veel verdamping tegen te gaan. Plaats de stekken in vochtige grond en dek ze af met glas of plastic. Controlleer regelmatig of de grond nog voldoende vochtig is. Plant de stekken in de volle grond zodra ze voldoende geworteld zijn. Geef de eerste tijd voldoende water.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier