Styrax japonica – Japanse Storaxboom

Styrax japonica

Japanse Storaxboom

Styrax japonica of Japanse Storaxboom is een kleine bloeiende boom of struik met glanzend groen blad en hangende geurende witte klokvormige bloemen in het voorjaar. Lees hier alles over de standplaats, de bloei, het blad, snoei en verzorging.

Deze boom valt op vanwege zijn grotendeels horizontaal groeiende takken, waar tijdens de bloei vele witte bloemen in trosjes bij elkaar aan hangen.

Styrax japonica wordt ongeveer 4 m hoog en is bladverliezend.

De boom is redelijk winterhard, maar kan zeker de eerste paar jaar wel wat bescherming bij vorst gebruiken.

De bloemen zijn lekker geurend en trekken bijen en vlinders.

Standplaats Styrax japonica

De boom staat graag in de zon of halfschaduw, op een plek beschut tegen harde koude wind.

De grond kan het best humusrijk en vochtig zijn, maar wel waterdoorlatend.

Wanneer is de bloei?

Japanse Storaxboom bloeit in mei/juni, juli met hangende trosjes witte klokvormige bloemen. Opvallend zijn de gele meeldraden. De bloemen verspreiden een lekkere geur.

Het blad is langwerpig en puntvormig en is glanzend en donkergroen van kleur. In de herfst krijg je een mooie verkleuring naar geel/oranje.

Snoei Styrax japonica

De boom hoeft niet gesnoeid te worden. Wel kunt u in het voorjaar dode/beschadigde takken verwijderen en eventueel takken die de vorm verpesten.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier