Syringa meyeri Palibin – Sering

Syringa meyeri Palibin

Sering

Syringa meyeri Palibin of Sering (Dwerg Sering) is een geschikte Sering soort voor kleine tuinen, met een bloei met lichtpaarse bloemen.

Deze bloeiende heester is een langzame groeier, wordt tot maximaal 1,5 m hoog en is winterhard.

Seringen zijn te koop met bloemen in de kleuren wit, roze en paars en mengvormen hiertussen.

Standplaats Syringa meyeri Palibin

Deze langbloeiende plant staat graag op een plek in de zon of eventueel in lichte schaduw.

De grond kan het best voedsel- en humusrijk zijn en licht vochtig, maar wel waterdoorlatend. Verder gaat de voorkeur van de plant uit naar kalkrijke grond.

Bloei en blad

Sering meyeri Palibin bloeit met voor Seringen vrij kleine bloemtrossen, die heerlijk geuren. De bloemen zijn lichtpaars van kleur, de bloei kan al in april beginnen en doorgaan tot in juli.

Het blad is donkergroen van kleur. In de winter verliest de heester zijn blad.

Verzorging Syringa meyeri Palibin

  • Bemest de heester in het voorjaar met organische mest.
  • Snoei na de bloei de uitgebloeide bloemen uit de heester tot de eerste bladeren onder de bloempluim. Zo kan er het jaar daarop weer bloei plaatsvinden. Bloei vindt plaats op tweejarig hout. Een oude verwaarloosde heester kan d.m.v. verjongingssnoei worden aangepakt, waarbij ongeveer 1/3 van de oudste takken tot vlak boven de grond wordt terug geknipt.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier