Valse Klimhortensia – Schizophragma hydrangeoides Moonlight

Valse KlimhortensiaValse Klimhortensia (Schizophragma hydrangeoides Moonlight) is een zelfhechtende bloeiende klimplant met bijzonder zilvergrijs groen blad en witte bloemen in de zomer.

Deze winterharde klimplant heeft veel weg van een Klimhortensia, maar is het niet. Schizophragma hydrangeoides Moonlight groeit veel langzamer en heeft een aantal jaren nodig om zich voldoende te settelen om te gaan bloeien. Dit is niet echt een probleem, want het blad is ook prachtig om te zien.

Plant 1 stuks per strekkende meter.

Valse Klimhortensia kopen

Koop deze plant door op onderstaande button te klikken!

Standplaats Schizophragma hydrangeoides Moonlight

De plant staat kan zowel in zon als in halfschaduw of schaduw staan. Staat de plant in de zon zorg dan voor voldoende vochtige grond. De voorkeur van de plant gaat uit naar humus-en voedselrijke grond die licht vochtig maar waterdoorlatend is.

Bloei en blad

Schizophragma hydrangeoides Moonlight  bloeit in juni en juli met mooie schermvormige crème witte bloemen. De buitenste bloemblaadjes hebben een mooie hartvorm.

Het blad is ook hartvormig en heeft een bijzondere zilvergrijs groene kleur, die in de schemering mooi oplicht. De groene nerven zijn goed zichtbaar.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier