Waldsteinia ternata – Goudaardbei

waldsteinia ternata

Waldsteinia ternata of Goudaardbei is een bloeiende bodembedekker met mooie gele bloemen. Lees hier meer over de standplaats, bloei en blad van Waldsteinia ternata.

Waldsteinia ternata is een groenblijvende plant, die goed winterhard is.  De Nederlandse naam is Goudaardbei. Het blad van de plant lijkt veel op dat van wilde aardbei. De plant vormt echter geen lekkere vruchten.

Het plantje wordt ongeveer 10 cm hoog. De plant is goed geschikt voor de rotstuin, voor vakbeplantingen onderbeplanting bij heesters en bomen.

De planten vormen samen een dicht tapijt, zodat onkruidgroei geen kans krijgt. Plant voor een mooi resultaat 9-11 planten per vierkante meter. Het is een gemakkelijke plant die weinig verzorging nodig heeft en je juist werk uit handen neemt, omdat onkruid nog maar weinig kans heeft.

Standplaats Waldsteinia ternata

De plant staat graag op een plek in halfschaduw of schaduw.
De grond moet humus bevatten en vochtig, maar wel water doorlatend zijn.

Bloei en blad

In mei en juni komen er mooie felgele bloemen in de plant. Een leuke kleur om de tuin in het voorjaar op te vrolijken.
Het blad is groen van kleur en lijkt veel op dat van een aardbeienplant. Deze groenblijvende plant zorgt in de winter voor een mooi groen tapijt in de tuin. Het blad is glanzend.

Vermeerderen

De plant vermeerderd zichzelf d.m.v. de vorming van uitlopers. Wordt het plantentapijt u te groot dan kunt u simpel met een schep de randen bijsteken. Als u de weggehaalde planten op een andere plek weer plant, dan krijgt u ook daar weer een mooi bodembedekkend tapijt.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier