Zaluzianskya ovata – Nachtphlox

Zaluzianskya ovata

Zaluzianskya ovata – Nachtphlox

Zaluzianskya ovata of Nachtphlox is een heerlijk geurende vaste plant met rode bloemknoppen en witte bloemen. Lees hier over de bloei en standplaats van Nachtphlox.

Deze plant is vooral bijzonder omdat de bloemen tegen schemeren opengaan en dan een heerlijke geur verspreiden. Overdag zijn de bloemen meest dicht en dan zie je vooral de rode bloemknoppen. De plant is erg aantrekkelijk voor nachtvlinders en vanwege de heerlijke Jasmijnachtige geur is het een leuke plant om in een pot op het terras te hebben op een mooie warme zomeravond. Grappig is dat de voorkant van de bloemen wit is en de achterkant rood, bijzonder…

De plant wordt tot 40 cm hoog.  Het is een geschikte bodembedekker, plant voor een mooi resultaat 7 stuks per vierkante meter. Zaluzianskya ovata kan worden vermeerderd door de plant te scheuren. Knip uitgebloeide bloemen weg voor goede doorbloei van de plant.

Het is in principe een eenjarige plant, de Nederlandse winters overleefd de plant niet.

Standplaats Zaluzianskya ovata

De plant staat graag in zon of halfschaduw.

Bloei en blad

Deze langbloeiende plant krijgt witte bloemen en rode bloemknoppen.  Vooral in het donker verspreid de plant een heerlijke geur.

Het blad is grijsgroen van kleur.