Agastache Fleur – Dropplant

Agastache Fleur

Dropplant

Agastache Fleur of Dropplant is een langbloeiende plant met veel oranjeroze bloemen, die aantrekkelijk zijn voor vlinders en bijen. Lees hier alles over de standplaats, bloei, snoei en verzorging van deze leuke langbloeiende plant.

Er zijn verschillende soorten Dropplant te koop, met bloemen in allerlei kleuren. Zo is er voor ieders smaak en iedere kleurenborder wel een mooie soort te vinden.

Deze plant kan ruim 1 m hoog worden en is goed winterhard.

Dropplant staat mooi in de border, de bloemen kunnen als snijbloem worden toegepast.

Standplaats Agastache Fleur

De plant staat graag in zon of halfschaduw.

De grond kan het best licht vochtig, maar waterdoorlatend zijn. Droogte wordt meestal echter ook goed verdragen.

Bloei en blad

Agastache Fleur is een lang- en rijkbloeiende plant met oranjeroze bloemen. Die een anijsgeur verspreiden. De bloemen zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen.

Het blad is lancetvormig en is groen van kleur. De stengels van de plant zijn hoekig en behaard.

Verzorging Agastache Fleur

  • Snoei kan in het voorjaar gebeuren door de plant op te schonen. Knip de afgestorven stengels vlak boven de grond af. In de winter genieten vogeltjes nog van zaadjes uit de uitgebloeide bloemen en insecten kunnen zich erin verstoppen. Wie de tuin graag opgeruimd heeft in de winter kan de plant ook in het najaar afknippen. Geef de plant dan met mulch vorstbescherming.
  • Vermeerderen gaat haast vanzelf, door uitzaaien van de plant zelf. De nieuwe plantjes zijn gemakkelijk uit de tuin te verwijderen. Oudere planten kunnen ook gescheurd worden.