Andoorn – Stachys grandiflora Superba

AndoornAndoorn (Stachys grandiflora Superba) is een winterharde vaste plant met roze paarse bloemen, die weinig verzorging nodig heeft.

De plant wordt ongeveer 60 cm hoog en is een langbloeiende plant met roze paarse bloemen aan rechtopstaande aren. De bloemen zijn aantrekkelijk voor bijen en vlinders.

Andoorn grandiflora Superba staat mooi in wat grotere aantallen in de border. Plant voor een opvallend resultaat 7 à 9 stuks per vierkante meter.

Standplaats Stachys grandiflora Superba

De plant heeft een voorkeur voor zon, maar kan ook goed in halfschaduw staan.
De grond kan het best voedselrijk zijn en waterdoorlatend. Te langdurig natte grond in de wintermaanden wordt niet verdragen. Maak voor het planten een ruim plantgat en zorg dat de plant op dezelfde hoogte komt te staan als in zijn pot. Vul het plantgat met goede tuingrond om de plant direct een goede start te geven en geef de eerste tijd voldoende water om uitdroging van de wortels te voorkomen.

Bloei en blad

Stachys grandiflora Superba bloeit van juli tot vaak in oktober met rechtopstaande aren in een roze paarse kleur.
Het eivormige groene blad is behaard en heeft goed zichtbare nerven, de bladrand is gekarteld. Het is een bladverliezende plant.

Klik op onderstaande link voor een andere fraaie soort!

Stachys byzantina Silver Carpet

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier