Stachys byzantina ‘Silver Carpet’ – Ezelsoor

Stachys byzantina ‘Silver Carpet’

Stachys byzantina ‘Silver Carpet’ of Ezelsoor is een winterharde en groenblijvende plant, met mooi grijs/ groen behaart blad. Lees hier over de standplaats, bloei en verzorging.

Algemene informatie

De plant  wordt 15 cm hoog en is een mooie bodembedekker, die mooi staat voorin een vaste planten border, in een rotstuin en het mooi doet als vakbeplanting.

In een regenachtige zomer ziet Stachys byzantina ‘Silver Carpet’ er niet zo mooi uit. De blaadjes hangen af. Zodra het weer droog en zonnig wordt trekt dit vanzelf weer bij.

Wanneer bloeit Ezelsoor?

De plant  kan bloeien, maar doet dit zelden. Als het plantje bloeit, komen er roze/paarse bloemen aan een rechtopstaande stengel. De langbloeiende plant bloeit van juni t/m augustus, waarbij er af en toe een nieuwe bloem aan de plant komt.

Het blad is ovaal- langwerpig van vorm, de haartjes hebben een zilverwitte kleur.

Standplaats Ezelsoor

De plant staat graag op een warme zonnige plek in droge, goed gedraineerde grond. Hij heeft een voorkeur voor zandige, licht humusrijke grond.

Verzorging van de plant

Ezelsoor kan vermeerderd worden door de plant te delen in het voorjaar.

Haal afgevallen blad van andere planten weg van de plant. Lelijk geworden blad kan het best worden weggeknipt.

Stachys grandiflora Superba

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier