Stachys byzantina ‘Silver Carpet’ – Ezelsoor

Stachys byzantina ‘Silver Carpet’

Stachys byzantina ‘Silver Carpet’ of Ezelsoor is een winterharde en groenblijvende plant, met mooi grijs/ groen behaart blad. Lees hier over de standplaats, bloei en verzorging.

Algemene informatie

De plant  wordt 15 cm hoog en is een mooie bodembedekker, die mooi staat voorin een vaste planten border, in een rotstuin en het mooi doet als vakbeplanting.

In een regenachtige zomer ziet Stachys byzantina ‘Silver Carpet’ er niet zo mooi uit. De blaadjes hangen af. Zodra het weer droog en zonnig wordt trekt dit vanzelf weer bij.

Wanneer bloeit Ezelsoor?

De plant  kan bloeien, maar doet dit zelden. Als het plantje bloeit, komen er roze/paarse bloemen aan een rechtopstaande stengel. De langbloeiende plant bloeit van juni t/m augustus, waarbij er af en toe een nieuwe bloem aan de plant komt.

Het blad is ovaal- langwerpig van vorm, de haartjes hebben een zilverwitte kleur.

Standplaats Ezelsoor

De plant staat graag op een warme zonnige plek in droge, goed gedraineerde grond. Hij heeft een voorkeur voor zandige, licht humusrijke grond.

Stachys byzantina ‘Silver Carpet’ kopen

Deze plant combineert mooi met planten die wit, roze blauw of paars bloeien, het grijze blad steekt hier mooi bij af. Koop deze plant door op onderstaande button te klikken:

Ezelsoor kopen

Verzorging van de plant

Ezelsoor kan vermeerderd worden door de plant te delen in het voorjaar.

Haal afgevallen blad van andere planten weg van de plant. Lelijk geworden blad kan het best worden weggeknipt.

Stachys grandiflora Superba