Stachys byzantina ‘Silver Carpet’ – Ezelsoor

Stachys byzantina ‘Silver Carpet’

Stachys byzantina ‘Silver Carpet’ – Ezelsoor

Stachys byzantina ‘Silver Carpet’ of Ezelsoor is een winterharde en groenblijvende plant, met mooi grijs/ groen behaart blad. Het blad is ovaal- langwerpig van vorm, de haartjes hebben een zilverwitte kleur.

Algemene informatie

Stachys byzantina ‘Silver Carpet’  wordt 15 cm hoog en is een mooie bodembedekker, die mooi staat voorin een vaste planten border, in een rotstuin en het mooi doet als vakbeplanting.

De plant  kan bloeien, maar doet dit zelden. Als het plantje bloeit, komen er roze/paarse bloemen aan een rechtopstaande stengel. De langbloeiende plant bloeit van juni t/m augustus, waarbij er af en toe een nieuwe bloem aan de plant komt.buttonEzelsoor kan vermeerderd worden door de plant te delen in het voorjaar.

In een regenachtige zomer ziet Stachys byzantina ‘Silver Carpet’ er niet zo mooi uit. De blaadjes hangen af. Zodra het weer droog en zonnig wordt trekt dit vanzelf weer bij.

Standplaats Stachys byzantina ‘Silver Carpet’

De plant staat graag op een warme zonnige plek in droge, goed gedraineerde grond. Hij heeft een voorkeur voor zandige, licht humeuze grond.

Stachys grandiflora Superba