Andromeda polifolia Blue Ice – Lavendelheide

Andromeda polifolia Blue Ice

Lavendelheide

Andromeda polifolia Blue Ice Lavendelheide is een kleine heester met grijsgroen/ grijsblauw blad en lichtroze bloemen. Lees hier over de standplaats, bloei, snoei en verzorging.

Deze plant houdt van zure grond en kan dan ook goed samen met heide geplant worden. Behalve in de border of de rotstuin staat de plant ook mooi in een pot op het terras.

De hoogte en breedte van deze groenblijvende plant is ongeveer 30 cm. Plant lavendelheide met tuinturf en zet 3 à 5 stuks per vierkante meter in de border.

Standplaats Andromeda polifolia Blue Ice

Deze bloeiende heester kan in de zon of halfschaduw geplaatst worden.

De grond kan het best vochtig en waterdoorlatend zijn en humusrijk en zuur. Gebruik bij het aanplanten tuinturf en strooi af en toe tuinturf bij.

Wanneer bloeit Lavendelheide?

De heester bloeit rijk in april, mei en juni met lichtroze bloemen in kleine trosjes.

Het smalle blad met duidelijke middennerf is grijsgroen/ blauwgroen van kleur. De plant behoudt in de winter zijn blad.

Snoei?

De plant heeft geen snoei nodig, maar dit kan wel en zorgt voor een mooi compact blijvend struikje. Snoei direct na de bloei.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier