Aquilegia flabellata Ministar – Akelei

Aquilegia flabellata Ministar

Aquilegia flabellata Ministar – Akelei

Aquilegia flabellata Ministar of Akelei is een vrij laag blijvende Akeleisoort, die bloeit met mooie blauw/paarse bloemen met een wit hart. Lees hier over de standplaats, bloei en verzorging.

Er zijn veel verschillende soorten Akelei met bloemkleuren in wit, geel, roze, paars en rood en gemengde kleuren. Zo is er voor iedere kleurenborder wel een mooi exemplaar te vinden.

Deze bloeiende vaste plant is een goede bodembedekker (Plant ongeveer 10 tot 12 planten per vierkante meter met een plantafstand van 20 cm), en staat mooi in de border, als onderbeplanting bij heesters en bomen en doet het ook goed in de rotstuin.

Aquilegia flabellata Ministar wordt hooguit 20 cm hoog en is goed winterhard. De plant zaait zichzelf uit, en kan dan bloemen krijgen met andere kleuren.

StandplaatsAquilegia flabellata Ministar

De plant staat graag beschut tegen harde wind in humusrijke en voedselrijke grond, die vochthoudend is maar wel waterdoorlatend. Akelei houdt van een zonnige plek of een plek in lichte schaduw.

Bloei en blad

Deze mooie vaste plant bloeit in mei en juni met blauw/paarse bloemen met een wit hart.

Het blad is groen van kleur en verkleurd mooi in de herfst, voordat het afsterft in de winter.

Vermeerderen

U kunt deze plant vermeerderen door de plant te scheuren. Verder zaait de plant zichzelf ook uit.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en de tuin is al twintig jaar mijn tweede huis. Met mijn groene vingers wroet ik in de aarde en ik deel dit plezier graag met jullie! Ik vind het erg leuk wanneer je een reactie achterlaat op mijn artikel. Wil je meer weten over mij? Klik dan hier!

2 reacties