Aquilegia Silver Queen – Akelei

Aquilegia Silver Queen

Aquilegia Silver Queen – Akelei

Aquilegia Silver Queen of Akelei is een langbloeiende plant met witte bloemen en mooi gevormd groen blad.

Akelei is te koop in allerlei kleuren en hoogten, zodat er voor iedere tuin wel een geschikt exemplaar te vinden is. Voor wie van wit houdt is Aquilegia Silver Queen een goede keus.

De plant is winterhard en wordt tot 60 cm hoog. Het is een goede bodembedekker, die mooi uitkomt in de border als hij in grote hoeveelheden wordt aangeplant. Plant 7 stuks per vierkante meter. Als uitgebloeide bloemen niet verwijderd worden zaait de plant zichzelf uit. Na uitzaaien zal de bloemkleur waarschijnlijk wel anders worden.

Standplaats Aquilegia Silver Queen

De plant staat bij voorkeur in halfschaduw. Zeker bij een plek in de volle zon moet de grond licht vochtig zijn. Zorg ook voor beschutting tegen wind.

De grond kan het best voedsel- en humusrijk zijn en vochtig maar wel waterdoorlatend.button

Bloei en blad

Aquilegia Silver Queen bloeit rijkelijk met witte bloemen in mei juni en juli. De bloemen komen aan een lange stengel die boven het blad uitsteekt. Aquilegia Silver Queen trekt vlinders en bijen naar de tuin.

Deze pollen vormende plant heeft groen blad wat in de winter afsterft.

Verzorging Aquilegia Silver Queen

  • Plaats de plant in vochtige waterdoorlatende grond op een beschutte plek.
  • Snoei na de bloei de uitgebloeide bloemen en bloemstelen weg.
  • Vermeerderen kan plaatsvinden door de oudere plant te scheuren en beide delen opnieuw te planten. Als de uitgebloeide bloemen niet verwijderd worden zaait de plant zichzelf uit, maar de bloemkleur zal waarschijnlijk veranderen.

Akelei soorten