Artemisia schmidtiana Nana – Bijvoet

Artemisia schmidtiana Nana

Bijvoet

Artemisia schmidtiana Nana of Bijvoet is een mooie grijsbladige plant, die goed kan worden toegepast als randplant in de border en voor de rotstuin. Lees hier alles over de standplaats, bloei, snoei en verzorging van de plant.

De plant is winterhard en wordt tot maximaal 20 cm hoog. Plant voor een mooi opvallend resultaat in de border 11 à 13 stuks per vierkante meter.

Standplaats Artemisia schmidtiana Nana

Deze groenblijvende plant staat graag op een plek in de zon.

De grond kan het best licht vochtig en kalkrijk zijn en waterdoorlatend. Droge grond wordt echter vaak ook verdragen.

Wanneer bloeit de plant?

Bijvoet koopt u niet voor de mooie bloei. De plant bloeit met geelgroene bloemen in juni en juli.

Het zilvergrijze blad is de pracht van deze bodembedekker. De plant blijft ook in de winter mooi zilvergrijs van kleur.

Verzorging Bijvoet

De plant kan regelmatig worden terug geknipt om hem mooi van vorm te houden.

Verder is het een gemakkelijke plant die geen verdere verzorging nodig heeft.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier