Astilbe chinensis Pumila – Astilbe

Astilbe chinensis PumilaAstilbe chinensis Pumila is een bloeiende bodembedekker met een langdurige bloei met opgaande roze pluimen. De plant is winterhard en wordt 30 cm hoog.

De plant kan vooraan in de border en in de rotstuin worden toegepast en is een goede bodembedekker voor schaduwrijke plaatsen. Plant voor een opvallend resultaat 5 à 7 stuks per vierkante meter.

Astilbe kopen

Koop deze fraaie bloeiende vaste plant door op onderstaande button te klikken!

Standplaats Astilbe chinensis Pumila

Deze langbloeiende plant is geschikt voor een plek in halfschaduw of schaduw ,gefilterd zonlicht wordt goed verdragen. De plant kan eventueel ook meer zonlicht verdragen, maar dan moet de grond wel voortdurend vochtig zijn.

De grond kan het best humusrijk en vochtig zijn, maar wel waterdoorlatend. Van de Astilbe soorten is Astilbe chinensis Pumila de soort die het best tegen tijdelijke droge grond bestand is.

Bloei en blad

Astilbe chinensis Pumila bloeit met veel kleine roze bloemen die samen een mooie opgaande bloempluim vormen. Deze bloempluimen zijn als snijbloem te gebruiken. De bloemen blijven in een vaas helaas niet lang mooi.  De bloei is van juli t/m september. De uitgebloeide bloemen hebben nog lang sierwaarde, maar kunnen ook worden afgeknipt.

Het ingesneden getande blad is licht behaard en is groen van kleur. De plant is bladverliezend in de winter.

Verzorging

  • Bemest de plant in het voorjaar met organische mest, dit verbeterd de grond en geeft gedurende langere tijd voeding af aan de plant.
  • Snoei in het voorjaar het afgestorven blad weg.
  • Vorstbescherming kan plaatsvinden door de plant met blad af te dekken.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier