Aubrieta Hamburger Stadtpark – Blauwkussen

Aubrieta Hamburger StadtparkAubrieta Hamburger Stadtpark – Blauwkussen is een rijkbloeiende bodembedekker met een overdaad aan lichtpaarse bloemen. Lees hier over de standplaats, bloei, snoei en verzorging.

Algemene informatie

Er zijn veel verschillende soorten Aubrieta te koop met bloemen in de kleuren roze, paars, lichtpaars, blauw, wit en roodpaars. Zo is er voor iedere border wel een mooie bijpassende kleur te vinden.

Aubrieta Hamburger Stadtpark bloeit is april en mei met lichtpaarse bloemen. De plant is een goede bodembedekker die zichtzelf in de border uitbreid d.m.v. uitlopers die weer nieuwe wortels krijgen. De plant wordt maar 15 cm hoog, maar groeit dus wel breed uit en vormt dan een mooi bloementapijt. Plant 9 à 11 stuks per vierkante meter voor een mooi opvallend resultaat.

De plant is niet giftig en is aantrekkelijk voor bijen en insecten.

Standplaats Aubrieta Hamburger Stadtpark

Blauwkussen houdt van een zonnige plek in de tuin. Zorg wel de eerste tijd na aanplanten voor voldoende water om uitdroging van de wortels te voorkomen. De plant staat graag in licht voedsel – kalk -en  humusrijke grond die waterdoorlatend is. Als de grond langdurig te nat is zal de plant snel wegkwijnen.

De plant is goed te gebruiken in de rotstuin, als randplant in de border, hangend langs een muur of in een pot op het terras.

Bloei en blad Aubrieta Hamburger Stadtpark

Blauwkussen bloeit rijkelijk in het voorjaar in de maanden april en mei en na een zachte winter soms al in maart. De bloemen zijn lichtpaars gekleurd en kunnen de complete plant bedekken.

Het kleine blad is grijsgroen gekleurd, in de winter behoudt de plant haar blad.

Verzorging, snoei en vermeerderen van Blauwkussen

  • Om Blauwkussen goed compact te houden is snoei noodzakelijk. Doe dit direct na de bloei. Met een beetje geluk gaat de plant nog een tweede keer wat bloemen maken.
  • De plant wordt na een jaar of twee à drie lelijk in het midden. Deel de plant en plant de buitenste mooie delen opnieuw uit in de border.
  • Vermeerderen kan ook d.m.v. delen of door de plant te stekken. De plant breidt zichzelf ook uit met uitlopers die weer wortelen.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier