Bolacacia – Robinia pseudoacacia Umbraculifera

BolacaciaBolacacia of Robinia pseudoacacia Umbraculifera is een boom met een bolvormige kroon, geschikt voor de kleine tuin.

Deze boom met een mooie compacte groei is winterhard en is geënt op een stam, zodat hij in verschillende hoogtematen verkrijgbaar is.

Robinia pseudoacacia Umbraculifera is mooi solitair, maar staat ook mooi met meerdere exemplaren op een rijtje, bijvoorbeeld in de voortuin of langs een garage pad.

Standplaats Robinia pseudoacacia Umbraculifera

De boom kan in zon en halfschaduw staan. Hij verdraagt niet veel wind, de takken raken erdoor beschadigt en breken af.
De grond kan het best goed waterdoorlatend zijn en humus-, kalk- en voedselrijk.

Kopen Bolacacia

Koop deze boom door op onderstaande button te klikken!

Bloei en blad

De boom krijgt in mei en juni kleine onopvallende bloemetjes, behalve als hij gesnoeid wordt en dat is wat meestal gedaan wordt.

Het groene blad is samengesteld met ronde blaadjes. Het blad blijft tot vrij laat in het jaar aan de boom, maar de boom is bladverliezend.

Snoei Bolacacia

De boom hoeft niet te worden gesnoeid, maar de vorm wordt dan meer afgeplat en de kroon wordt behoorlijk groot. Meestal wordt de boom ieder jaar vroeg in het voorjaar, begin maart als het niet vriest, flink teruggesnoeid tot ongeveer 10 cm van de stam, dit noemen we knotten. Er blijft een kale stam met kleine stompjes over. Later in het jaar komt er dan weer een mooie compacte bolvorm terug. Snoei met een schone scherpe snoeischaar.

Haal ook eventueel lager op de stam groeiende takjes weg. Doe dit zo dicht mogelijk bij de stam.

Voor meer mooie bomen voor de tuin zie;

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier