Brunnera macrophylla Looking Glass – Kaukasisch Vergeet Mij Nietje

Brunnera macrophylla Looking Glass

Kaukasisch Vergeet Mij Nietje

Brunnera macrophylla Looking Glass of Kaukasisch-Vergeet-Mij-Nietje is een prachtige plant voor de schaduwborder met zilvergrijs blad en lichtblauwe bloemen. Lees hier alles over de standplaats, bloei en blad en de verzorging van de plant.

Veel mensen denken dat er voor een schaduwplek in de tuin niks leuks te vinden is, maar dat is zeker niet zo. Er is best een ruime keuze aan bloeiende planten voor de schaduw, of planten die mooi opvallend blad hebben.

Deze plant is winterhard en bladverliezend en wordt met bladhoogte ongeveer 30 cm hoog, de bloemen steken er 10 à 20 cm bovenuit.

Het is een goede bloeiende bodembedekker en is zeer geschikt als beplanting onder bomen of struiken. Plant voor een mooi resultaat in de border 5 à 7 planten per vierkante meter.

Standplaats Brunnera macrophylla Looking Glass

De plant staat het liefst op een plek in schaduw of halfschaduw. Het is een geschikte plant om kale plekken onder struiken en bomen op te vullen.

De grond kan het best veel humus bevatten.

Wanneer bloeit Kaukasisch Vergeet Mij Nietje?

De plant bloeit met veel lichtblauwe bloemen van april t/m juni.

Het blad is erg mooi, het is eerst meer groen dan grijs, maar later in het jaar wordt het steeds meer zilvergrijs van kleur. Het blad is groot en voelt wat ruw aan.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier