Carex oshimensis Evergold – Zegge

Carex oshimensis EvergoldCarex oshimensis Evergold of Zegge is een winterharde siergrassoort. Dit siergras heeft bont blad met de kleuren geel en groen, wat meteen de grootste sierwaarde van de plant is. Leuk is dat het een groenblijvende plant is. Lees hier over de standplaats, bloei en snoei.

Algemene informatie over Carex oshimensis Evergold

Het siergras kan goed in de border geplant worden, het liefst in groepen bij elkaar, waarbij je ongeveer 9 planten per vierkante meter neerzet. Het siergras is dan een bodembedekker.

Zegge kan ook prima langs een vijver rand staan en als kuipplant in een pot op het terras. Het siergras wordt 20 tot 30 cm hoog.

Er zijn veel verschillende soorten Zegge te koop met verschillende bladkleuren. Siergras blijft groen in de winter en zorgt voor kleur tijdens deze vaak wat kleurloze tuinmaanden. Grassen zien er vooral mooi uit als ze in grote hoeveelheden worden aangeplant. Maar ook in een pot kan siergras er mooi uitzien.

Standplaats Carex oshimensis Evergold

Dit siergras staat het liefst niet in de volle zon, maar in gefilterd zonlicht onder een boom of struik of in halfschaduw of schaduw. De grond kan het best humus bevatten en wat vochtig, maar wel goed waterdoorlatend zijn.

Wanneer bloeit Carex oshimensis Evergold?

Het  siergras bloeit onopvallend met bruine bloemen in mei tot en met juli. De grote sierwaarde van de plant is toch echt wel het fraaie blad.

Moet je Zegge snoeien?

Het siergras heeft geen snoei nodig, wel kan beschadigd of verdort blad worden weggeknipt.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier

1 reactie


  • Jan Verlegh

    Carex oshimensis Evergold.
    Toen ik de planten kocht, stonden er bloempluimpjes in, maar in de 2 jaren daarna heeft het gras niet meer gebloeid.
    Waar kan dat aan liggen ? Mag ik het gras afknippen ?