Caryopteris clandonensis Grand Blue – Blauwe Spirea – Baardbloem

Caryopteris clandonensis Grand BlueCaryopteris clandonensis Grand Blue of Blauwe Spirea is een langbloeiende heester met prachtige paarsblauwe bloemen en grijsgroen blad. Lees hier alles over de verzorging, standplaats, bloei en snoei.

Algemene informatie Caryopteris clandonensis Grand Blue

De winterharde bloeiende heester groeit breed uit en wordt ongeveer 1 m hoog.

Het is een rijkbloeiende heester, die veel vlinders en bijen naar de tuin trekt.

Voor een mooi resultaat in de border kunnen er 3 stuks per vierkante meter worden geplant.

Standplaats Caryopteris clandonensis Grand Blue

Deze langbloeiende plant staat graag in zon of halfschaduw op een tegen harde en koude wind beschutte plek.

De grond kan het best voedsel- en humusrijk zijn en waterdoorlatend. Bij een standplaats in de volle zon gaat de voorkeur uit naar licht vochtige grond, maar ook daar moet het water goed weg kunnen lopen.

Caryopteris clandonensis kopen

Er zijn verschillende soorten van deze heester te koop, alle met blauwe of paarse bloemen. Klik op onderstaande button om de heester te kopen:

 caryopteris kopen

Wanneer bloeit Caryopteris clandonensis Grand Bleu?

De heester bloeit in de maanden juli, augustus en september langdurig en rijk met zoet geurende paarsblauwe bloemen. Opvallend zijn de lange meeldraden, die ook paarsblauw van kleur zijn. De bloemen trekken veel insecten aan.

Het blad is groen grijs van kleur, de bovenkant is voornamelijk groen, de onderkant is grijs gekleurd. Bij wrijven over of kneuzen van het blad verspreid zich een kruidige geur. De heester is bladverliezend.

Verzorging Caryopteris clandonensis Grand Blue

  • Vorstbescherming; De heester is niet geheel winterhard. Van belang is een goede standplaats op een warme beschutte plek. Bescherm de voet van de plant tijdens vorstperioden door de grond af te dekken met blad en/of stro.
  • Snoeien: Snoei Caryopteris clandonensis Grand Blue ieder voorjaar terug tot ongeveer 30 cm. Snoei laat in het voorjaar als er geen vorst meer verwacht wordt om invriezen van de takken te voorkomen.
  • Bemesten; Bemest de heester na het snoeien met organische mest.

Snoei in het voorjaar de heester terug tot 30 cm, op het nieuwe hout worden de vele bloemen het zelfde jaar nog gevormd.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier