Caryopteris clandonensis White Surprise – Baardbloem

Caryopteris clandonensis White SurpriseCaryopteris clandonensis White Surprise of Baardbloem is een witbont gekleurde heester met blauwe bloemen. Lees hier alles over de verzorging, bloei en standplaats en waar je de heester kunt kopen.

Algemene informatie Caryopteris clandonensis White Surprise

Deze bladverliezende bloeiende heester wordt tot ongeveer 1 meter hoog en breed en heeft een opgaande en compacte groei.

De heester is matig winterhard en kan bij vorst bescherming gebruiken d.m.v. afdekken van het onderste deel van de plant.

Mooi in de border, maar ook geschikt voor in een pot op het terras.

Standplaats Caryopteris clandonensis White Surprise

De heester staat graag op een warme plek in de zon, beschut tegen koude wind.

De grond kan het best humus- en voedselrijk zijn en vochtig maar waterdoorlatend.

Bloei en blad

Caryopteris clandonensis is een langbloeiende plant met blauwe bloemen, die mooi afsteken tegen het wit/groen bonte blad.

De bloemen trekken vlinders en bijen naar de tuin.

Het blad is grijsgroen van kleur, met een onregelmatige crème witte rand. Het blad is langwerpig van vorm en is gekarteld langs de rand. In de winter verliest de heester zijn blad.

Verzorging Caryopteris

  • Snoei de heester jaarlijks in maart of april flink terug (tot ongeveer 30 cm.) om de heester mooi in model te houden. De bloemen verschijnen op de nieuw gevormde takken. Snoei alleen als er geen nachtvorst verwacht wordt, anders kunnen de takken invriezen.
  • Vorstbescherming is noodzakelijk, aangezien de heester matig winterhard is. Dek het onderste deel van de plant af.
  • Bemest de plant in het voorjaar met organische mest of kunstmest.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier