Ceratostigma willmottianum – Loodkruid

Ceratostigma willmottianumCeratostigma willmottianum of Loodkruid is een laagblijvende bloeiende heester met blauwe bloemen.

De heester is matig winterhard en kan bij vorst dan ook zeker bescherming gebruiken.

Het is een bladverliezende heester, die 0,5 tot 1 m hoog wordt.

Standplaats Ceratostigma willmottianum

De struik staat graag in de zon op een plek beschut tegen koude wind.

Hij staat graag in vochtige maar waterdoorlatende grond, die voedselrijk is.

Wanneer bloeit loodkruid?

Ceratostigma willmottianum bloeit van augustus t/m oktober met blauwe bloemen. De kolibrievlinder is dol op de bloemen zoals op de foto hierboven te zien is.

Het kleine groene blad verkleurt later in het jaar naar roodbruin.

Loodkruid kopen

De plant heeft mooie blauwe bloemetjes, er zijn hoge en lagere soorten te koop. Klik op onderstaande button om de plant te kopen:

Verzorging Ceratostigma willmottianum

    • Snoei. Snoeien kan het best gebeuren laat in het voorjaar, als de kans op een late nachtvorst verkeken is. Snoei de struik tot 20 cm boven de grond terug, om hem mooi compact te houden.
    • Bescherming tegen vorst.  Zorg voor de winter voor een laag mulch of droge bladeren rond de voet van de struik, om de wortels te beschermen tegen de koude. Geef de struik een beschutte standplaats, om vorstschade te voorkomen.

Lees verder; Ceratostigma plumbaginoides

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier