Chamaecyparis pisifera Sungold – Japanse Cipres

Chamaecyparis pisifera Sungold

Japanse Cipres

Chamaecyparis pisifera Sungold of Japanse Cipres is een langzaam groeiende conifeer met afhangend geelgroen draadvormig blad in bolvorm.

Deze conifeer winterhard en is een groenblijvende plant en wordt ongeveer 1,5 m hoog en groeit breed uit.

Chamaecyparis pisifera Sungold kopen

Deze mooie gele conifeer staat vooral solitair mooi in de tuin. Hij is goed winterhard en is vooral in de winter, als andere planten veelal afsterven een mooie blikvanger in de tuin. Koop deze conifeer door op onderstaande button te klikken:

Standplaats Japanse Cipres

De conifeer kan in zon of lichte schaduw staan.

De voorkeur gaat uit naar neutrale tot zure vochtige maar waterdoorlatende grond die humusrijk en matig voedselrijk is.

Blad

Japanse Cipres is groenblijvend in de winter. Het draadvormige en afhangende blad voelt zacht aan en is geelgroen  van kleur. Hoe meer zon de conifeer vangt hoe geler het loof wordt, vooral tijdens de wintermaanden.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier