Gele Haagconifeer – Chamaecyparis lawsoniana Stardust

Gele HaagconifeerGele Haagconifeer (Chamaecyparis lawsoniana Stardust) is een langzaam groeiende conifeer met geelgroen loof en een opgaande piramidale groei. Lees hier over de standplaats, plantafstand en snoei.

Algemene informatie

Chamaecyparis lawsoniana Stardust, die ook op stam verkrijgbaar is, is winterhard en is breeduit groeiend en wordt zonder snoei tot 4 meter hoog.

De conifeer kan solitair of als haag worden toegepast en is ook geschikt voor vormsnoei. Na de snoei is het loof wat meer groen, maar het nieuwe loof is weer mooi geelgroen van kleur.

Houd twee stuks per strekkende meter aan wanneer Chamaecyparis lawsoniana Stardust als haag wordt aangeplant en snoei de haag twee keer per jaar om deze mooi dicht te krijgen.

Gele Haagconifeer kopen

Koop deze conifeer door op onderstaande button te klikken!

Standplaats Chamaecyparis lawsoniana Stardust

De Conifeer kan in zon of lichte schaduw staan in humusrijke, licht zure of neutrale waterdoorlatende grond.

Blad

Chamaecyparis lawsoniana Stardust is een groenblijvende plant met geelgroen loof.

Snoei Gele Haagconifeer

Als de Conifeer solitair is aangeplant is snoei niet noodzakelijk. Wanneer er een haag van is aangeplant is snoei twee keer per jaar nodig in april of mei en in september. De haag kan het best worden geschoren met een goed scherpe heggenschaar. Zorg ervoor om niet tot in het dode hout te scheren, want dan zal de haag voor altijd kaal blijven.

Klik op onderstaande button voor een overzicht van alle Coniferen op plantnu!

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier