Clematis Multi Blue – Bosrank

Clematis Multi BlueClematis Multi Blue is een Clematis met grote blauw paarse bloemen.

Deze klimplant heeft steun nodig, je kunt hem langs gaas of een klimrek leiden door hem hieraan op te binden. Het is een goed winterharde plant die in de winter zijn blad verliest. In het voorjaar komt er weer nieuw blad aan de takken te verschijn.

Standplaats Clematis Multi Blue

Clematis staat graag in zon of halfschaduw, behalve de wortelkluit. Zorg dat de kluit in de schaduw staat van een andere plant of creëer schaduw door voor de kluit een halve bloempot of een dakpan tegen de plant aan te zetten. Door felle zon op de wortelkluit krijgt de plant al snel last van verwelkingsziekte.

Zorg verder voor licht vochtige grond die goed waterdoorlatend is en humusrijk en matig voedselrijk is.

Wanneer bloeit de plant?

Clematis Multi Blue bloeit in mei en juni en kan tot in september door blijven bloeien. De dubbelbloemige bloemen zijn blauw paars van kleur. De bloemen zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen.

Clematis Multi Blue kopen

Er zijn vele soorten Clematis te koop, met bloemen in allerlei kleuren. Je kunt deze plant kopen door op onderstaande button te klikken:

Hoe plant je Clematis?

  • Voor het planten laat je de wortelkluit volzuigen met water door de pot minimaal 10 minuten in een bak met water te plaatsen.
  • Maak een ruim plant gat en vul dit na het plaatsen van de kluit met humusrijke grond. Zorg dat de kluit 5 cm lager in de grond komt te staan dan in de pot het geval was, hiermee ga je verwelkingsziekte tegen. Druk de grond goed aan zodat de wortels in aanraking komen met de omringende grond. Geef na het planten flink water en blijf dit de komende tijd doen om de wortels van de plant te laten aanslaan.
  • Voorkom zonlicht op de wortelkluit om verwelkingsziekte tegen te gaan.

Verzorging Clematis Multi Blue

  • Bemest de plant in het voorjaar met organische mest.
  • Geef tijdens droge tijden voldoende water, zodat de grond licht vochtig blijft.
  • Blijf de plant goed aanbinden.
  • Na de bloei kan de plant licht worden terug gesnoeid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.