Clethra alnifolia Ruby Spice – Schijnels

Clethra alnifolia Ruby Spice

Schijnels

Clethra alnifolia Ruby Spice of Schijnels is een langbloeiende sierheester met geurende roze bloempluimen en een mooie herfstverkleuring. Lees hier alles over de standplaats, bloei, snoei en verzorging van de heester.

Deze winterharde bloeiende heester blijft vrij klein, hij kan 1,5 m hoog en tot 2 m breed worden.

Plaats 1 struik per vierkante meter.

Standplaats Clethra alnifolia Ruby Spice

Deze langbloeiende heester staat graag op een plek in zon of halfschaduw.

De voorkeur gaat uit naar een licht zure grond of neutrale grond. Kalkrijke grond wordt slecht verdragen. Zorg verder voor vochtige maar waterdoorlatende grond.

Bloei en blad

Clethra alnifolia Ruby Spice is een langbloeiende plant met geurende roze bloempluimen. De bloemen geven een heerlijke zoete lucht af. Van een plek bij een terras of voordeur kunt u dus ook met uw neus genieten! De bloei is van juli t/m september.

Het blad is groen en ovaal van vorm. In de winter verliest de heester zijn blad, maar eerst verkleurd het blad in de najaar nog mooi naar geel.

Schijnels snoeien

De heester heeft geen snoei nodig. Mocht u hem toch willen snoeien pas dan verjongingssnoei toe door enkele van de oudste takken laag weg te snoeien. De heester bloeit namelijk op het oude hout, dus de gesnoeide takken zullen dat jaar niet bloeien.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier