Cryptomeria japonica Elegans Viridis – Japanse Ceder

Cryptomeria japonica Elegans Viridis

Japanse Ceder – Sikkelden

Cryptomeria japonica Elegans Viridis of Japanse Ceder is een langzaam groeiende conifeer met frisgroen loof, naar bruin verkleurend in de winter. Lees hier over de standplaats en verzorging.

Deze conifeer, ook bekend onder de naam Sikkelden, is winterhard en groenblijvend en is mooi solitair, in vakbeplanting of in een grote bloempot op het terras en kan ook als haag worden aangeplant. Japanse Ceder groeit langzaam maar kan uiteindelijk gemakkelijk een hoogte van 6 à 10 m bereiken. Deze conifeer is dan ook vooral geschikt voor grote tuinen of parken. De vorm is piramidaal.

Standplaats Cryptomeria japonica Elegans Viridis

Japanse Ceder staat graag in zon of halfschaduw.

De grond kan het best vochtig zijn en voedselrijk.

Blad en vruchten

Het blad van Sikkelden Elegans Viridis is frisgroen en verkleurd in de winter naar bruin. Het loof groeit afhangend.

Het is een groenblijvende plant. In het najaar worden er bolvormige kegeltjes gevormd.

Verzorging

De conifeer hoeft niet gesnoeid te worden en heeft weinig verzorging nodig. Is Sikkelden als haag aangeplant, dan kan de haag 2 x per jaar geknipt worden.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier