Cryptomeria japonica Globosa Nana – Japanse Cipres – Sikkelden

Cryptomeria japonica Globosa Nana

Sikkelden

Cryptomeria japonica Globosa Nana of Japanse Cipres of Sikkelden is een mooie geelgroene conifeer die in bolvorm groeit en maximaal 1 m hoog wordt. Lees hier alles over de standplaats, kleur van de conifeer en over de snoei en verzorging.

Deze conifeer is ook verkrijgbaar op stam en is geschikt voor de border of rotstuin.

Het is een winterharde groenblijvende plant die weinig verzorging nodig heeft, snoeien kan wel maar is zeker niet nodig.

Standplaats Cryptomeria japonica Globosa Nana

De conifeer staat graag op een plek in de zon of lichte schaduw.

De grond kan het best voedselrijk en zuur of neutraal zijn. Zorg verder voor een vochtige maar waterdoorlatende grond.

Sikkelden verdraagt wind vrij slecht, zorg dus voor een beschutte standplaats.

Blad

De conifeer is mooi geelgroen van kleur, in de winter komt er een blauwige waas over de plant. Het is een groenblijvende plant.

Verzorging Sikkelden

  • Bemest de conifeer in het voorjaar met organische mest.
  • Snoei is mogelijk maar is zeker niet noodzakelijk
  • Zorg voor voldoende vochtige grond.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier