Deutzia hybrida Mont Rose – Bruidsbloem

Deutzia hybrida Mont Rose

Deutzia hybrida Mont Rose of Bruidsbloem is een rijkbloeiende heester met licht roze bloemen in juni en juli. Lees hier alles over de standplaats, bloei, verzorging en snoei van Bruidsbloem.

De winterharde sierheester heeft een opgaande groei en wordt ongeveer 1,8 m hoog.

Tijdens de bloei is de heester overladen met bloemen, waar bijen op af komen.

Bruidsbloem is een mooie bloeiende heester voor in de border. Plant 1 exemplaar per vierkante meter.

Standplaats Deutzia hybrida Mont Rose

Bruidsbloem staat graag in de zon of eventueel in lichte schaduw. Hoe meer zon, hoe meer bloemen er aan de heester zullen komen.

De grond kan het best voedsel- en humusrijk zijn en vochtig. Laat de grond niet uitdrogen.

Bruidsbloem kopen

Er zijn veel verschillende soorten Bruidsbloem te koop, alle met witte bloemen bloeiend. Klik op onderstaande button om de heester te kopen:

Bruidsbloem kopen

Wanneer bloeit de heester?

Deze heester is een langbloeiende plant met een rijke bloei. De bloei is in juni en juli, de bloemen zijn licht roze van kleur. De heester bloeit op oud hout.

Het blad is mooi groen van kleur een is ovaal en spits gevormd. De heester is bladverliezend.

Verzorging Deutzia hybrida Mont Rose

  • Snoei direct na de bloei enkele van de oudste takken weg tot vlak boven een onderste uitloper. Zo blijft de heester mooi compact van vorm en blijft hij rijkelijk bloeien.
  • Bemest de plant in het voorjaar en nog een keer licht tijdens de bloei.
  • Geef water als de grond uitgedroogd dreigt te raken.

[sc_fs_faq html=”true” headline=”h2″ img=”” question=”Deutzia hybrida Mont Rose snoeien, wanneer en hoe doe je dat?” img_alt=”” css_class=””] Snoei direct na de bloei ongeveer 1/3 van de oudste takken kort terug. Door ieder jaar 1/3 deel van de oudste takken terug te snoeien wordt de heester steeds verjongt en blijft hij goed bloeien. [/sc_fs_faq]

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier