Dicentra spectabilis Alba – Gebroken hartje

Dicentra spectabilis albaDicentra spectabilis Alba of Gebroken hartje is een langbloeiende plant met witte bloemen.

De plant is mooi vanwege het opvallende, vrij grote fris lichtgroene blad, wat diep ingesneden is en de vele hartvormige bloemen, die aan gebogen stengels hangen.

Gebroken hartje wordt ongeveer 60 à 70 cm hoog en is goed winterhard. Hij staat mooi op een wat donker plekje in de tuin, waar de fel witte bloemen prachtig uitkomen. Zet voor een mooi resultaat meerdere planten bij elkaar in de border en houdt 5-7 planten per vierkante meter aan.

Standplaats Dicentra spectabilis Alba

De plant staat graag in halfschaduw, in gefilterd zonlicht. Een plek onder een boom of een grote struik is prima, zolang hij maar niet te dicht op de wortels ervan staat.

De grond moet voedselrijk, humusrijk en vochtig zijn, maar wel waterdoorlatend.

Bloei en blad

Gebroken hartje bloeit met witte bloemen vroeg in het jaar en blijft lang doorbloeien. De plant bloeit van april tot in juni met hartvormige bloemen, die onder gebogen stengels hangen.

Het blad is vrij groot, diep ingesneden en frisgroen van kleur. Na de bloei wordt het blad al snel lelijk. Zorg er dus voor dat er een andere plant voor staat die mooi is in de zomermaanden.

Vermeerderen Dicentra spectabilis Alba

De wat oudere plant kan in oktober gescheurd worden.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier