Olijfwilg – Elaeagnus pungens Maculata

Olijfwilg

Olijfwilg – Elaeagnus pungens Maculata

Olijfwilg (Elaeagnus pungens Maculata) is een groenblijvende heester met groengeel leerachtig blad. De heester kan solitair in de border geplaatst worden, maar is ook goed geschikt om als haag aan te planten.

Plant 2 à 3 stuks per strekkende meter voor een mooi resultaat. Het is een winterharde heester die goed (zee)wind verdragen kan. De heester heeft doorns op de takken zitten.

Waar kan je de olijfwilg kopen?

Wilt u deze mooie groenblijvende heester in de border hebben of hem als haag aanplanten? Koop deze heester door op onderstaande knop te klikken:

Elaeagnus kopen

Standplaats Elaeagnus pungens Maculata

De grond mag droog en voedselarm zijn, maar de voorkeur van de heester gaat uit naar voedsel- en humusrijke grond die licht vochtig, maar waterdoorlatend is. De heester is bestand tegen (zee)wind.

De heester staat graag in de zon of halfschaduw.

Wanneer bloeit de heester?

Deze groenblijvende heester heeft glanzend leerachtig blad. Het bonte blad is groen met een geel hart en de onderzijde van het blad is zilvergrijs van kleur.

Olijfwilg bloeit (als er niet gesnoeid wordt) in het najaar met onopvallende geurende witte bloemen, gevolgd door rode vruchtjes in het voorjaar, die aantrekkelijk zijn voor vogels.

Hoe snoei je een olijfwilg?

Als de heester als haag is aangeplant dan kan de haag het best twee maal per jaar gesnoeid worden om een mooie compacte haag te krijgen. Snoei dan in juli en oktober.

Staat de heester solitair, snoei dan in het voorjaar Knip altijd takken met groen blad weg, om het bonte uiterlijk van de heester in staat te houden.

Er zijn nog andere mooie Olijfwilg soorten. Klik op onderstaande knop voor een overzicht!