Olijfwilg – Elaeagnus ebbingei

Elaeagnus ebbingei

Olijfwilg

Elaeagnus ebbingei – Olijfwilg is een groenblijvende heester met glanzend groen blad met een opvallende zilvergrijze onderzijde.

Deze winterharde sierheester met opgaande groei kan solitair geplaatst worden maar is ook zeer goed als haag aan te planten, plaats 2 à 3 stuks per strekkende meter voor een mooi resultaat.

Elaeagnus ebbingei is goed bestand tegen zeewind en zout en is in het kustgebied dan ook zeer geschikt om als haag aan te planten.

De heester is verkrijgbaar als boom, heester, leiboom, boom op stam en als kant en klare meeneemhaag.

Standplaats Elaeagnus ebbingei

De heester staat graag in de zon of in halfschaduw. Hoe meer zon de heester vangt, hoe groter de kans is dat de heester gaat bloeien en rode bessen kan vormen (als er niet gesnoeid wordt). De heester verdraagt zeewind goed.

De grond mag droog en voedselarm zijn en waterdoorlatend.

 Olijfwilg kopen

Op zoek naar een mooie Olijfwilg? Klik op onderstaande knop om een keuze te maken uit verschillende soorten en vormen!

Elaeagnus kopen

Blad en bloei

Olijfwilg heeft groen glanzend leerachtig blad met een zilvergrijze onderzijde, nieuw jong blad heeft een mooie brons kleur. De heester is groenblijvend, maar tijdens zeer strenge vorst kan een gedeelte van het blad uitvallen.

Elaeagnus ebbingei bloeit in oktober met onopvallende witte bloemen, die een heerlijke zoete geur verspreiden en aantrekkelijk zijn voor bijen. Na de bloei worden er rode bessen gevormd, die aantrekkelijk zijn voor vogels.

Elaeagnus ebbingei snoeien

Olijfwilg hoeft niet gesnoeid te worden als de heester solitair is aangeplant. De heester wordt dan gemiddeld 2,5 m hoog en 2 m breed. Als de heester als haag is aangeplant dan kan deze het best twee keer per jaar gesnoeid worden, in april en september om een mooie volle haag te krijgen.

Elaeagnus ebbingei Limelight is een mooie soort met groengeel blad.