Elfenbloem – Epimedium versicolor Sulphureum

Elfenbloem

Elfenbloem (Epimedium versicolor Sulphureum) is een (half)groenblijvende plant met lieflijke zachtgele bloemen in het voorjaar. Lees hier alles over de standplaats, snoei, verzorging, bloei en waar je Elfenbloem kunt kopen.

De plant is winterhard en is een goede bodembedekker, maar het kan wel even duren voordat de grond compleet begroeid is. Deze langzaam groeiende plant, die ongeveer 30 cm hoog wordt, kan in halfschaduw en schaduw onder bomen staan en is ook geschikt voor de border, rotstuin en voor in een pot op het terras. Plant voor een mooi bodembedekkend resultaat 9 à 11 stuks per vierkante meter.

Elfenbloem kopen

Koop deze fraaie vaste plant door op onderstaande button te klikken!

Standplaats Epimedium versicolor Sulphureum

De plant staat bij voorkeur in halfschaduw of schaduw, maar kan meer zonlicht verdragen als de grond voldoende vochtig is. De plant kan goed worden toegepast als onderbedekking bij bomen en struiken. De voorkeur gaat uit naar humusrijke en licht vochtige waterdoorlatende grond.

Bloei en blad van Epimedium versicolor Sulphureum

In april en mei verschijnen aan heel fijne bloemstengels zachtgele bloemen. De bloemen vallen het best op als in het vroege voorjaar de plant terug geknipt is. Deze plant is een aanwinst voor de tuin vanwege het fraaie groenblijvende blad en de voorjaarsbloei. Het hartvormige blad is groen van kleur, in het najaar wordt het blad gemarmerd bronskleurig. In zachte winters behoudt de plant haar blad. Er is ook een mooie soort met witte bloemen, Epimedium youngianum Niveum.

Verzorging Elfenbloem

  • Snoei in het vroege voorjaar de plant terug, zodat de bloemen beter zichtbaar zijn en er nieuw fris blad gevormd wordt.
  • Vermeerderen kan plaatsvinden in het najaar of direct na de bloei. Scheur de plant eens per vier jaar.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier