Elfenbloem – Epimedium versicolor Sulphureum

Elfenbloem

Elfenbloem – Epimedium versicolor Sulphureum

Elfenbloem (Epimedium versicolor Sulphureum) is een (half)groenblijvende plant met lieflijke zachtgele bloemen in het voorjaar.

De plant is winterhard en is een goede bodembedekker, maar het kan wel even duren voordat de grond compleet begroeid is. Deze langzaam groeiende plant, die ongeveer 30 cm hoog wordt, kan in halfschaduw en schaduw onder bomen staan en is ook geschikt voor de border, rotstuin en voor in een pot op het terras. Plant voor een mooi bodembedekkend resultaat 9 à 11 stuks per vierkante meter.

Kopen Elfenbloem

Koop deze fraaie vaste plant door op onderstaande button te klikken!

Koop deze plant!

Standplaats Epimedium versicolor Sulphureum

De plant staat bij voorkeur in halfschaduw of schaduw, maar kan meer zonlicht verdragen als de grond voldoende vochtig is. De plant kan goed worden toegepast als onderbedekking bij bomen en struiken. De voorkeur gaat uit naar humusrijke en licht vochtige waterdoorlatende grond.

Bloei en blad

In april en mei verschijnen aan heel fijne bloemstengels zachtgele bloemen. De bloemen vallen het best op als in het vroege voorjaar de plant terug geknipt is. Deze plant is een aanwinst voor de tuin vanwege het fraaie groenblijvende blad en de voorjaarsbloei. Het hartvormige blad is groen van kleur, in het najaar wordt het blad gemarmerd bronskleurig. In zachte winters behoudt de plant haar blad.

Verzorging

  • Snoei in het vroege voorjaar de plant terug, zodat de bloemen beter zichtbaar zijn en er nieuw fris blad gevormd wordt.
  • Vermeerderen kan plaatsvinden in het najaar of direct na de bloei. Scheur de plant eens per vier jaar.

Klik op onderstaande button voor een overzicht van meer mooie soorten Elfenbloem!

Soorten Elfenbloem