Epimedium youngianum Niveum – Elfenbloem

 Epimedium youngianum Niveum

Elfenbloem

Epimedium youngianum Niveum – Elfenbloem is een bloeiende bodembedekker met witte bloemen in voorjaar en mooie herfstverkleuring van het fraaie hartvormige blad naar rood-brons.

Er zijn veel verschillende soorten Elfenbloem, die allen zowel voor het mooie blad als voor de bloemen gewaardeerd worden. Het jonge blad heeft in het voorjaar een mooie brons-kleur en in het najaar verkleurt het blad vaak naar mooie rode kleuren.

Elfenbloem kan goed worden toegepast in de schaduwtuin en onder bomen en struiken of langs de schaduwrand van een muur of schutting, de plant wordt 20 à 30 cm hoog. De plant is winterhard, maar heel strenge vorst kan de bloemen en het jonge blad beschadigen.
De plant groeit niet erg snel maar kan op den duur de bodem mooi bedekken met fraai gevormd en gekleurd blad met bloemetjes in het voorjaar. Plant voor een mooi opvallend resultaat 7 à 9 stuks per vierkante meter.

Epimedium youngianum Niveum kopen

Koop deze fraaie schaduwplant door op onderstaande button te klikken! 

Standplaats Elfenbloem

Elfenbloem staat graag in halfschaduw of schaduw in licht vochtige, waterdoorlatende grond die humusrijk is. Ook staat de plant graag beschut tegen harde koude wind.

Bloei en blad Elfenbloem

Deze bodembedekker bloeit in april en mei met witte bloemen aan fijne bloemstengels, de bloemen steken mooi boven het blad uit. Er is ook een mooie soort met gele bloemen, Epimedium versicolor Sulphureum.

Het hartvormige blad heeft een frisse groene kleur. Het jonge blad heeft een lichte brons-kleur en in de herfst krijgt het blad een fraaie rode verkleuring en in de winter verliest de plant zijn blad.

Verzorging Epimedium youngianum Niveum

  • Knip in het vroege voorjaar de afgestorven bladresten weg, dit stimuleert de vorming van nieuw blad en de bloemen zullen beter zichtbaar zijn.
  • Vermeerder de plant d.m.v. scheuren. Doe dit bij volgroeide planten in het najaar of direct na de bloei  .