Ereprijs – Veronica First Love

EreprijsEreprijs (Veronica First Love) is een compact groeiende en goed vertakte plant met een rijke bloei van fel roze bloemen. Lees hier over de standplaats, bloei, verschillende soorten en waar je de plant kunt kopen.

Voor liefhebbers van roze is dit een prachtige plant, want de vele roze aarvormige bloemen vallen in de border goed op, zeker als er meerdere planten bij elkaar zijn aangeplant. Plant voor een mooi opvallend resultaat in de border 7 à 9 stuks per vierkante meter. Het blad van deze goed winterharde plant komt tot ongeveer 40 cm hoogte, in bloei kan de plant wel een hoogte van 60 cm bereiken.

Ereprijs kopen

Koop deze langbloeiende vaste plant door op onderstaande button te klikken!

Standplaats Veronica First Love

Deze langbloeiende plant staat graag op een plek in de zon of eventueel in halfschaduw.
De grond kan het best voedselrijk en licht vochtig zijn, maar wel goed waterdoorlatend. Humusrijke zandgrond is goed geschikt. Maak een plantgat wat groter is dan de kluit en vul het gat aan met goede plantgrond om de plant direct een goede start te geven. Geef de eerste tijd voldoende water.

Bloei en blad

Ereprijs First Love bloeit rijkelijk van juli tot in september met roze aren die net boven het blad gevormd worden. Door uitgebloeide bloemen weg te knippen blijft de plant er lang mooi uitzien en wordt doorbloei gestimuleerd.
Het smalle langwerpige blad is groen van kleur, de plant is bladverliezend in de winter.

Ereprijs soorten:

Veronica Ulster Dwarf Blue: met blauw paarse bloemen

Veronica austriaca Knallblau: met blauwe bloemen  

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier