Veronica spicata Ulster Dwarf Blue – Ereprijs

 Veronica spicata Ulster Dwarf BlueVeronica spicata Ulster Dwarf Blue – Ereprijs is een langbloeiende plant met blauwpaarse bloemen, die aantrekkelijk zijn voor vlinders en bijen. Lees hier alles over de verzorging. standplaats en bloei van de plant.

Algemene informatie Veronica spicata Ulster Dwarf Blue

Deze winterharde plant wordt ongeveer 30 cm hoog en staat mooi vooraan in de border, in een pot op het terras en staat ook heel mooi in een niet te droge rotstuin. De plant is winterhard en heeft een opgaande groei. Ereprijs heeft weinig onderhoud nodig en is gemakkelijk te combineren met andere planten in de border. Vanwege zijn langdurige bloei en het feit dat vlinders dol zijn op de bloemen is dit een aanwinst voor iedere tuin.

Plant 9 stuks per vierkante meter voor een mooi opvallend resultaat in de border.

Ereprijs kopen

Wilt u deze prachtige langbloeiende vaste plant zelf in de tuin hebben, bestel hem dan nu door op onderstaande button te klikken!

Standplaats

De plant staat graag in zon of halfschaduw in voedsel- en kalkrijke grond, die waterdoorlatend is.

Wanneer bloeit de plant?

De plant bloeit van juni t/m augustus met blauwpaarse kegelvorimge aren, die aantrekkelijk zijn voor insecten. Door uitgebloeide bloemaren weg te knippen wordt doorbloei gestimuleerd en kunt u langer van de bloemenpracht genieten.

Het lancetvormige groene blad heeft een gekartelde rand. In de winter verliest de plant haar blad. 

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier