Erigeron Karvinskianus – Fijnstraal

Erigeron Karvinskianus

Fijnstraal

Erigeron Karvinskianus of Fijnstraal is een langbloeiende plant met witte, op madeliefjes gelijkende bloemen.

Het plantje wordt 20 à 30 cm hoog en is zeer geschikt om als kuipplant, als randplant in de border of in de rotstuin (maar niet te droog) te houden.

Als u 7 tot 9 stuks per vierkante meter plant en ze tegen elkaar laat groeien, dan is het een goede bloeiende bodembedekker, die het onkruid tegen zal houden.

De bloemen trekken bijen en vlinders naar de tuin.

Standplaats Erigeron Karvinskianus

De plant staat graag op een warme plek in de zon, maar wel op een voldoende vochtige plek.

De grond kan het best vochtig, maar wel waterdoorlatend zijn en matig voedselrijk.

Bloei en blad

Erigeron Karvinskianus is een langbloeiende- en rijkbloeiende vaste plant met witte bloemen met geel hart, die naar roze verkleuren.

De plant begint in juni te bloeien en kan wel tot in september doorgaan, zeker als u de uitgebloeide bloemen verwijderd.

Het blad is groen, langwerpig en drielobbig. In de winter is de plant bladverliezend.

Verzorging Erigeron Karvinskianus

  • Snoei. Na de bloei kan de plant het best wat worden bijgeknipt, soms komt er dan nog een tweede bloei laat in het jaar. Door te snoeien blijft de plant ook mooi compact.
  • Vermeerderen. Door de plant iedere 2 à 3 jaar te scheuren en beide delen opnieuw uit te planten houdt u de plant mooier. De plant kan zichzelf op warme plekken ook vanzelf uitzaaien.

Erigeron Rosa Juwel

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier