Erigeron Rosa Juwel – Fijnstraal

Erigeron Rosa Juwel

Fijnstraal

Erigeron Rosa Juwel of Fijnstraal is een langbloeiende vaste plant met roze bloemen met geel hart.

De plant is winterhard en wordt tot 60 cm hoog. Fijnstraal Rosa Juwel is geschikt voor de border en voor vakbeplanting. Plant 7 à 9 stuks voor een mooi resultaat in de border. In deze hoeveelheid is het ook een  bodembedekker, die de vorming van onkruid tegengaat.

Standplaats Erigeron Rosa Juwel

Fijnstraal heeft een voorkeur voor een plek in de zon in een licht vochtige grond. Toch kan hij ook een korte periode van droogte verdragen.

De grond kan het best voedselrijk en licht vochtig maar waterdoorlatend zijn.

Bloei en blad

Fijnstraal Rosa Juwel is een langbloeiende plant met een rijke bloei met roze bloemen met een geel hart, geschikt als snijbloem.

De bloei is van juni t/m augustus. Doorbloei wordt gestimuleerd door de uitgebloeide bloemen te verwijderen. De bloemen zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen.

Het langwerpige blad is groen van kleur. In de winter is de plant bladverliezend.

Verzorging Erigeron Rosa Juwel

  • Snoei na de bloei de plant iets terug. Zo blijft de plant mooi compact en kan er eventueel nog een nabloei volgen.
  • Vermeerderen kan plaatsvinden door de planten iedere 2 à 3 jaar te delen en opnieuw uit te planten. Dit zorgt ook weer voor mooie planten.

Erigeron Karvinskianus

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en de tuin is al twintig jaar mijn tweede huis. Met mijn groene vingers wroet ik in de aarde en ik deel dit plezier graag met jullie! Ik vind het erg leuk wanneer je een reactie achterlaat op mijn artikel. Wil je meer weten over mij? Klik dan hier!