Erodium x variabile Bishop’s Form – Reigersbek

Erodium x variabile Bishop’s FormErodium x variabile Bishop’s Form of Reigersbek is een laagblijvende bodembedekker met een langdurige bloei met mooie donker roze bloemen. Lees hier over de verzorging, standplaats en bloei van de plant.

Algemene informatie Erodium x variabile Bishop’s Form

Het plantje is geschikt voor de rotstuin, voor een plek langs de borderrand of langs een pad en doet het goed als solitair, als vakbeplanting of als een grote groep in de border.

De plant wordt maar 3 tot 5 cm hoog en is groenblijvend. Houdt bij het planten een aantal aan van 9 per vierkante meter voor een mooi bodembedekkend resultaat.

Standplaats Erodium x variabile Bishop’s Form

De plant staat graag in de zon.

De grond mag droog zijn en matig voedselrijk en kalkrijk. De plant is matig winterhard en heeft zeker een waterdoorlatende grond nodig.

Wanneer bloeit Reigersbek?

Het is een langbloeiende plant met donker roze geaderde bloemen. De plant bloeit vanaf mei t/m september, met schotelvormige bloemen.

Het blad is rond van vorm en groen van kleur. Het blad blijft in de winter aan de plant zitten.

Verzorging

Vorstbescherming. De plant is matig winterhard en kan wel wat vorstbescherming gebruiken. Doe een ruime laag mulch/compost rondom de plant.
Vermeerderen. De plant kan vermeerderd worden door de plant te delen en beide delen opnieuw uit te planten.

Een andere leuke Erodium soort

Erodium reichardii Album

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier