Erodium reichardii Album – Reigersbek

Erodium reichardii AlbumErodium reichardii Album of Reigersbek is een langbloeiende plant met witte bloemen, die goed als bodembedekker te gebruiken is. Lees hier alles over de standplaats en bloei van de plant.

Algemene informatie

Erodium reichardii Album is in zachte winters een groenblijvende plant , wordt ongeveer 10 cm hoog en is goed geschikt voor de rotstuin.

Deze Geranium kan goed langs de rand van een border geplaatst worden, of als vak beplanting in grote groepen worden gebruikt en de plant staat ook leuk in een pot op het terras.

Bij het aanplanten in grote groepen kun je ongeveer 9 planten per vierkante meter aanhouden om een mooi bodem bedekkend geheel te krijgen.

Standplaats Erodium reichardii Album

De plant staat graag in de zon, of eventueel in halfschaduw, in waterdoorlatende grond.

Zandgrond is prima en ook een stenige grond of rotstuin voldoet prima voor deze plant. Verder kan de grond het best kalkrijk zijn.

De plant is niet heel winterhard. In de wat strengere winter heeft Erodium reichardii Album bescherming nodig tegen vorst en koude wind.

Bloei en blad

Reigersbek is een langbloeiende plant die bloeit van mei t/m september met veel kleine witte bloemen met dunne roze/rode streepjes.

Ik vind de bloemen zelf erg lijken op de tuingeranium Renardii (alleen heeft die bloemen met violetblauwe streepjes).

Het blad is groen en apart gevormd en blijft in milde winters aan de plant zitten.

Een andere leuke Erodium soort

Erodium x variabile Bishop’s Form 

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier