Geranium Renardii

Geraniums zijn er in vele soorten en maten. Een mooie soort,  is Geranium Renardii. Deze groenblijvende plant is winterhard.

Algemene informatie

Het plantje wordt ongeveer 20 tot 30 cm hoog. Deze geranium vangt graag veel licht, je kunt hem dus het best op een open plek in de border planten, uit de buurt van bomen en struiken.

Het is een goede bloeiende bodembedekker. Voor een mooi resultaat kan je de vaste plant het best met 9 stuks bij elkaar planten. Geranium Renardii trekt veel bijen en hommels aan.

Standplaats Geranium Renardiibutton

Deze geraniumsoort kan zowel goed in de zon staan als in halfschaduw. Verder houdt hij van een goed waterdoorlatende grond, die humus- en voedselrijk is. Plant hem het liefst op een open plek voor aan in de border, waar hij veel licht vangt.

Bloei en blad

De plant bloeit in mei en juni met veel, ongeveer 2 cm grote bloemen. De bloemen zijn wit van kleur met purperviolette aders. Van een afstand kunnen ze er zelfs een beetje grijs uitzien.

Het blad van geranium Renardii is blauw/ groen van kleur. De vorm is leuk om te zien, het is vrij klein en rond met veel inkepingen en behaart. Het blad blijft in de winter grotendeels aan de plant zitten en heeft grote sierwaarde.

Mijn ervaring

Een leuke bodembedekker voor voorin een border, waarbij vooral het blad grote sierwaarde heeft. De bloemen zijn mooi om te zien, maar ze zijn vrij klein en vallen niet heel erg op.

Geranium soorten

Print Friendly, PDF & Email

Tijdschrift over tuinieren

Ben je op zoek naar een goed tijdschrift over tuinieren? Wil je altijd de laatste tuinier tips? Klik dan hier en sluit een abonnement af op TuinSeizoen!

3 Reactiesnaar “Geranium Renardii”

 1. Ivanka schreef:

  Hallo,

  Hoeveel geraniums heb je nodig voor 1 strekkende meter?

 2. w. caubo schreef:

  We willen ger. renardii planten. Vraag : blijft ’s winters blad aan plant en zaait deze ger. zich sterk uit.
  Alvast bedankt.
  W. Caubo.

Plaats een reactie