Geranium macrorrhizum White Ness – Ooievaarsbek

Geranium macrorrhizum White NessGeranium macrorrhizum White Ness of Ooievaarsbek is een wit bloeiende geranium met geurend lichtgroen blad.

Er zijn veel verschillende soorten geraniums met grote variatie in hoogte, blad- en bloemkleur en bloeitijd. Zo is er voor iedere tuin wel een geschikte geranium te vinden.

Deze winterharde geranium wordt ongeveer 30 cm hoog en kan goed worden toegepast in de border (randplant), rotstuin of in een pot op het terras.

Het mooiste resultaat wordt verkregen als de plant in grote hoeveelheden wordt geplant. Houdt 7 tot 9 stuks per vierkante meter aan voor een bodembedekkend resultaat.

Standplaats Geranium macrorrhizum White Ness

Deze bloeiende bodembedekker staat graag in de zon of in halfschaduw.

De grond kan het best waterdoorlatend zijn en matig voedselrijk.

Bloei en blad

Geranium macrorrhizum White Ness is een rijk- en langbloeiende plant met zuiver witte bloemen van mei t/m juli. De plant zaait gemakkelijk uit, om dit te voorkomen en doorbloei te stimuleren kunnen uitgebloeide bloemen het best verwijderd worden. De bloemen zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen.

Het geurende blad van deze snelgroeiende plant is lichtgroen van kleur, met een rode herfstverkleuring. Geranium macrorrhizum White Ness is een groenblijvende plant in zachte winters.

Verzorging

Na de bloei kan de plant wat worden terug gesnoeid voor vormbehoud.

Geranium soorten