Geranium macrorrhizum White Ness – Ooievaarsbek

Geranium macrorrhizum White NessGeranium macrorrhizum White Ness of Ooievaarsbek is een wit bloeiende geranium met geurend lichtgroen blad.

Er zijn veel verschillende soorten geraniums met grote variatie in hoogte, blad- en bloemkleur en bloeitijd.  Zo is er voor iedere tuin wel een geschikte geranium te vinden.

Deze winterharde geranium wordt ongeveer 30 cm hoog en staat mooi in de border (randplant), rotstuin of in een pot op het terras.

Het mooiste resultaat wordt verkregen als de plant in grote hoeveelheden wordt geplant. Houdt 7 tot 9 stuks per vierkante meter aan voor een bodembedekkend resultaat.

Standplaats Geranium macrorrhizum White Ness

Deze bloeiende bodembedekker staat graag in de zon of in halfschaduw.

Zorg voor waterdoorlatende grond die matig voedselrijk is.

Geranium macrorrhizum kopen

Er zijn veel soorten Geranium te koop zodat er voor iedere tuin iets moois te vinden is. Koop de plant door op onderstaande button te klikken:

Geranium macrorrhizum kopen

Wanneer bloeit de plant?

Het is een rijk- en langbloeiende plant met zuiver witte bloemen van mei t/m juli. De plant zaait gemakkelijk uit. Om dit te voorkomen en doorbloei te stimuleren kunnen uitgebloeide bloemen het best verwijderd worden. De bloemen zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen.

Het geurende blad van deze snelgroeiende plant is lichtgroen van kleur, met een rode herfstverkleuring. Geranium macrorrhizum White Ness is in zachte winters een groenblijvende plant .

Hoe snoei je de plant?

Snoei de plant na de bloei om een mooie vorm te behouden.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier