Geranium cantabrigiense Biokovo – Ooievaarsbek

Geranium cantabrigiense Biokovo

Ooievaarsbek

Geranium cantabrigiense Biokovo of Ooievaarsbek is een geranium die tijdens zachte winters groenblijvend is en rijk bloeit met wit roze bloemen.

Deze snelgroeiende plant is winterhard en wordt ongeveer 20 cm hoog.

Het is een goede bodembedekker, die vooral mooi tot zijn recht komt als hij in grote groepen is aangeplant. Plant 7 tot 9 stuks per vierkante meter voor een mooi bodembedekkend resultaat. Geranium cantabrigiense Biokovo staat mooi in de border en in de rotstuin.

Standplaats Geranium cantabrigiense Biokovo

Deze groenblijvende plant staat graag in zon of halfschaduw.

De grond kan het best voedselrijk en licht vochtig zijn, maar wel waterdoorlatend.

Bloei en blad

Geranium Biokovo is een rijkbloeiende plant in de maanden mei, juni en juli. De bloemen zijn wit en roze van kleur en zijn in grote hoeveelheden aanwezig.

Het blad is glanzend en is ingesneden. Het is groen van kleur, met een mooie herfstverkleuring naar rood. In strenge winters kan deze geranium zijn blad gedeeltelijk verliezen. Tijdens milde winters behoud de plant zijn blad. Het blad is geurend.

Verzorging Geranium cantabrigiense Biokovo

  • Snoei kan na de bloei plaatsvinden om de plant er compact en fraai uit te laten zien.
  • Vermeerderen kan door delen van de plant gebeuren. De plant vermeerderd zichzelf d.m.v. wortelstokken.
  • Vocht is belangrijk om het blad mooi te houden gedurende het zomerseizoen. Bij langdurige droogte is het raadzaam water te geven om verdroogt blad tegen te gaan.

Auteur

Willemien Mostert Avatar
Over Willemien Mostert

Hoi allemaal, ik ben Willemien en tuinieren is mijn grote hobby. Met mooi weer kun je me altijd in de tuin vinden en als het weer wat minder is schrijf ik graag over de planten in mijn tuin en ik deel mijn ervaring graag met jullie! Wil je meer weten over mij? Klik dan hier