Geranium sanguineum Ankums Pride – Bloedooievaarsbek

Geranium sanguineum Ankums prideGeranium sanguineum Ankums Pride of Bloedooievaarsbek is een langbloeiende, laagblijvende geranium met mooie roze bloemen. Lees hier alles over de standplaats, bloei en verzorging van de plant.

Geraniums zijn zeer gewilde tuinplanten. Voor iedereen is er wel een geschikte soort verkrijgbaar. Geraniums zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten en met verschillende bloemkleuren. Ook wat hoogte en standplaats betreft is er ruime keuze.

Bloedooievaarsbek is een goede bodembedekker die ongeveer 20 cm hoog wordt en goed winterhard is.

De plant kan goed als randplant van een border of in de rotstuin geplant worden. Plant voor een mooi resultaat 9 tot 11 stuks per vierkante meter.

Standplaats Geranium sanguineum Ankums Pride

Deze Geranium kan in zon of halfschaduw staan. De voorkeur gaat uit naar waterdoorlatende, licht vochtige grond, maar periodes van droogte worden ook goed verdragen.

Wanneer bloeit de geranium?

De bloei van deze langbloeiende plant start in juni en gaat door tot in september. De diep roze bloemen zijn in trek bij bijen.

Het blad is groen en is diep ingesneden. In de winter verliest de plant zijn blad. In het voorjaar verschijnt er weer fris nieuw blad.